

Claude Chatelier Cognac sa vyrába z hroznových vín z najkvalitnejších viníc v najlepšom koňaku Crus. Destiluje sa v malých medených nádobách s hmotnosťou 25 hektolitrov podľa starých, tradičných interných metód. Koňak pomaly zreje v malých francúzskych dubových sudoch v chladných a vlhkých pivniciach, ktoré podporujú jeho jemnú premenu. Umelé miešanie, o ktoré sa stará majster pivnice, dodáva tomuto koňaku vynikajúcu rovnováhu.
Farba: Koňak má svetlú farbu s jantárovým odtieňom.
Aróma: Vôňa koňaku ukazuje harmonické zloženie korenia, zrelého ovocia (marhuľový, hruškový), citrusových plodov (pomarančovej, citrónovej kôry), vanilky a dubu.
Chuť: Suchá, ovocná, ale zároveň korenistá chuť s dobrou štruktúrou, ľahké pitie.
Podávanie: Koňak slúži ako digestív v čistej forme.
Tabuľka dát